Reglament
Per la situació actual i degut a la decisió acordada per les dues entitats organitzadores de converir en opció Híbrida, l'edició de la Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia-Aremi de l'any 2021, la 39a, estarà subjecta al següent REGLAMENT CURSA HÍBRIDA 2021


Com publico el meu temps?

Si corres amb el mòbil i l'APP engegada, la publicació de resultats és automàtica. Si optes per córrer sense el mòbil, un cop finalitzada la cursa, podràs publicar el GPX del teu rellotge a través d'aquest enllaç: publicar GPX 5K / publicar GPX 10K
................................................................
AQUEST REGLAMENT REGEIX LES CURSES PRESENCIALS COM S'HA CELEBRAT AL LLARG DE TOTES LES EDICIONS CELEBRADES FINS A L'INICI DE LA PANDÈMIA DE LA COVID-19 
(no aplicable en l'edició de 2021 i no actualitzat)


L’ Associació de Veïns de Balàfia i la Fundació Privada Aremi són les entitats organitzadores de la Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia-Aremi. Un esdeveniment esportiu, solidari i inclusiu que se celebra tradicionalment el darrer diumenge del mes d'abril.


1. LA CURSA


Es una Cursa oberta a tothom que accepti i respecti tant la distància com el present reglament.
Hi ha tres distàncies, la cursa de 1 km, la de 5 km (una volta) i la cursa atlètica de 10 km (dues voltes).
La cursa d'1 km no tindrà cronometratge.
L’edat mínima per poder participar a la cursa atlètica son 14 anys (Nascuts abans del 31/12/2004).

2. LA CAMINADA

La "Caminada de la Paràlisi Cerebral" s'emmarca dins de la Cursa del mateix nom i proposa un circuit que surt del mateix punt de sortida que les Curses de 5-10 i 1km. i recorre 9 kilòmetres. L'organització preveu comptar amb voluntaris i voluntàries a les cruïlles per evitar que ningú es perdi. L'itinerari s'adreça al Parc de la Mitjana i es retorna pel mateix camí. Al kilòmetre 6,5 aproximadament hi ha el punt d'avituallament amb aigua i fruita.

3. HORARIS


La sortida de la CAMINADA és a les 09:00h
La sortida de les CURSES de 5 i 10 km és a les 9:30h.
La sortida de la CURSA de 1 km és a les 10:30h.

Totes les sortides seran des de davant del Centre Cívic de Balàfia.

El tancament de meta de la cursa de 5 km és a les 10h, i de la cursa de 10 km a les 10:45h. A partir d’aquest talls de temps els corredors podran acabar la prova però hauran de fer-ho fora de la calçada i no sortiran a la classificació.


4. CATEGORIES


Cursa 10 km 

 • General (Totes les edats*) (Masculí i femení)
 • Sènior (Menys de 39 anys) (Masculí i femení)
 • Veterans. (40 – 49 anys) (Masculí i femení)
 • Máster. (Més de 50 anys) (Masculí i femení)
 • Cadira de rodes (Totes les edats) (Unisex)
* L'edat mínima per participar en aquesta cursa atlética és 14 anys.

Cursa 5 km

 • General (Totes les edats*) (Masculí i femení)
 • Cadira de rodes individual. (Totes les edats) (Unisex)

Cursa 1 km

 • General (a partir de 14 anys) (Masculí i femení)
 • A peu amb mobilitat reduïda (Totes les edats) (Unisex)
 • Cadira de rodes individual. (Totes les edats) (Unisex)
 • Cadira de rodes amb acompanyant. (Totes les edats) (Unisex)
 • Cadira de rodes elèctrica. (Totes les edats) (Unisex)
* Els participants menors de 14 anys no entraran a la classificació poden incriure's però no competir.


5. ENTREGA DE TROFEUS I PREMIS


Hi haurà trofeu als tres primers de cada categoria de la Cursa de 5km i 10 km. Per aquesta classificació es farà ús del temps OFICIAL, no del temps real. Aquestes dos curses son puntuables per la Lliga de Ponent.

A la Cursa d'1 km hi haurà premis als tres primers de cada categoria.
Tots els participants menors de 14 anys tindran medalla de participació.

L’entrega de trofeus i premis de les tres curses tindrà lloc a les 11:00h a l'escenari de la Plaça Maria Aurèlia Capmany.

Els premis no son acumulatius. Sempre es donarà el de més importància.


6. INSCRIPCIONS


La inscripció i el pagament es podran fer on-line a la pàgina web de la cursa, www.cursabalafiaaremi.org 

La inscripció estarà oberta el dia 15 d'abril i es tancarà en arribar al límit de inscripcions permeses o bé el divendres 24 d'abril a les 14h. 

Els drets d’inscripció són:

CURSES
 • 10 km: 12 € / 14 € amb lloguer de xip. *    **
 • 5 km: 8 € / 10 € amb lloguer de xip. *    **
 • 1 km: 6 €.*    **

CAMINADA
 •  9 km. amb un punt d'avituallament als 6,5 km: 6 euros *  ** 

* Inclou samarreta conmemorativa de la Cursa i bossa de corredor.
** La talla de la samarreta és orientativa, no podem assegurar que tothom tingui l'escollida, donat que la comanda està feta amb molt temps. (Ens servirà per fer previsions de cara a l'any 2020. Gràcies).

També posem en marxa una FILA 0, on tothom pot fer el seu donatiu per AREMI, així encara que no puguis córrer o caminar podràs col·laborar amb l'esdeveniment. Els beneficis es destinaran a fomentar activitats i projectes pels usuaris dels serveis de l'Associació AREMI.

Està totalment prohibit córrer sense dorsal o amb el dorsal d’un tercer fotocopiat.

No es tornaran els diners un cop efectuada la inscripció.


7. RECOLLIDA DE DORSALS


A les instal·lacions del Centre Cívic de Balàfia.

Dissabte 25 d'abril: de 10:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:00h. Totes les categories i proves.

Diumenge 26 d'abril:

- 5km i 10km: de 08:00h a 09:00h
- 1km: 08.00h a 10:00 h
- Caminada: de 08:00h a 08:30h


Totes les persones inscrites a les curses d'1, 5 i 10 km, rebran la seva Bossa de Corredor, el xip (lloguer), el dorsal, la samarreta i la documentació de la Cursa.

Les persones inscrites a la Cursa d'1km i a la Caminada rebran la bossa del corredor i la samarreta.

La samarreta s'entregarà en el moment de recollir el dorsal (al mateix Centre Cívic de Balàfia). Es donarà opció de triar la talla, mentre hi hagi de les següents talles a escollir: Dona (S, M, L), Home (S, M, L, XL) i Nen (8, 12).

El dorsal es durà ben visible i el xip s'ha de portar per sota del bessó. Si tens xip de lloguer, aquest serà retornat a l’organització al finalitzar la cursa.

L’organització pot demanar el DNI o similar per comprovar la identitat de l’atleta al moment de recollir el dorsal.


8. CONTROL DE TEMPS. XIP


La classificació i control per xip serà electrònic. Aquest control garanteix el temps REAL de cada corredor, des de que trepitja la línea de sortida fins que creua la de meta. La cursa de 1 km no estarà cronometrada.

El xip haurà de estar situat a la sabatilla o al turmell. Però sempre per sota del bessó per poder garantir el bon funcionament del cronometratge.

Els xips de lloguer (blancs) obligatòriament s’han de retornar en acabar la prova. Cada xip perdut es cobrarà a raó de 15 € al participant que no el torni. Els propietaris de xip groc hauran de fer-ho constar al moment de fer la inscripció.


9. RECORREGUT


La sortida de tores les proves serà al carrer del Penedès, davant del Centre Cívic de Balàfia.

La cursa de 5 km ha de donar una volta al recorregut i la cursa de 10 km ha de donar dues voltes. La caminada estarà guiada i marcada per persones voluntàries.

Es obligatori seguir el recorregut marcat en tot moment. No seguir-lo comportarà la desqualificació immediata del corredor.

Els recorreguts estan fixats a la pàgina web, però la direcció tècnica de la cursa podrà variar-los sense previ avis per motius de seguretat o causes alienes a l'organització.


10. AVITUALLAMENTS I ASSISTÈNCIA


Hi haurà punt d’avituallament per a la cursa atlètica (10 km) al km 5 i a l’arribada. Per la cursa de 5 km, només a l’arribada.

Per a la Caminada hi haurà un punt d'avituallament als 6,5km. aproximadament que consisitirà en fruita i aigua.

L'organització disposarà d’assistència sanitària mòbil darrera de l’últim corredor i fixa al punt de sortida / arribada.


11. RECLAMACIONS


Les reclamacions es podran fer al director de la cursa amb un import de 50 € que es retornarà si aquesta es acceptada. No se n'acceptarà cap passada una hora de la finalització de la cursa.


12. SEGURETAT


L’organització no es fa responsable dels accidents o altres perjudicis que la participació a la cursa pugui ocasionar als inscrits, acompanyants i presents, abans, durant o després d’aquesta. No obstant l’organització disposarà d'assegurança personal i de responsabilitat civil i de servei sanitari per possibles urgències.


13. IMATGE i VIDEO


El corredor autoritza que puguin aparèixer imatges seves publicades a la web de la cursa, o a altres webs relacionades, així com en qualsevol publicació o fulletó que l'organització cregui oportú amb les imatges fixes i/o en moviment, de les persones participants i dels seus acompanyants.  També cedeix les seves imatges per que puguin ser utilitzades pels patrocinadors de la cursa, tant sols per a la finalitat pròpia de l'esdeveniment en qüestió.

Aquestes imatges podran figurar en tot tipus de suport gràfic conegut o desconeguts, així com en materials de promoció o publicitari produïts i difosos arreu, durant el període màxim establert per la legislació actual i futura, els reglaments i els tractats en vigor, inclosa la possible prorroga un cop finalitzat el període previst.


14. SALUT


El corredor a l'omplir el formulari d’inscripció reconeix estar en perfectes condicions físiques per a la pràctica esportiva, i en concret per córrer 10 km. Es responsabilitat del propi corredor fer-se reconeixements mèdics periòdics per tal de que no tingui cap risc. Els i les corredores eximeixen a l'organització de qualsevol problema físic que puguin patir durant la participació en la 38a Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia-Aremi.


15. DADES PERSONALS


A través de la inscripció, els participants, donen consentiment exprés al tractament de les seves dades personals, als efectes de gestió de la 38a Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia - Aremi, així com per informar-los de futures edicions.

Tanmateix, s'autoritza als organitzadors a publicar el nom, cognom i edat del participant, en el cas d'arribar entre els tres primers de la seva categoria i se li entregui el corresponent trofeu, llevat que s'hi negui expressament en el moment que li sigui comunicat.

En cap cas, les dades personals obtingudes, seran facilitades a espònsors i a altres col·laboradors relacionats amb aquesta cursa.


16. VEHICLES


Només estaran autoritzats a seguir la cursa, els vehicles designats i acreditats expressament per l'organització.


17. ACCEPTACIÓ


La inscripció a la cursa implica l'acceptació d'aquest reglament. L'organització decidirà qualsevol incidència que no estigui prevista i es reserva el dret de modificar el present reglament fins el dia abans de la cursa per necessitats pròpies.

Tot allò que pugui no estar contemplat en aquest reglament, s’aplicarà amb caràcter supletori la normativa IAAF.